Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/11/30

ČESKO (Praha) - Jára Cimrman na hlavní poště

Ve středu 26. listopadu 2014 se na pražské hlavní poště v Jindřišské ulici uskutečnilo představení nově vydaných kulatých "vlastních známek" s portrétem Járy Cimrmana. Tedy přesněji s jednou z celkem 136 možných podob našeho českého génia.



Tato akce se uskutečnila v rámci již 52. výstavy odboru Známkové tvorby státního podniku Česká pošta ve dvoraně hlavní pošty. Obsáhlou foto kroniku přinesl na svých stránkách Klub filatelistů - sběratelů specializovaných oborů (KF 00-15 Praha), odkaz zde. Autorem fotografií je pan ing. Tomáš Chudoba.


Jako malou "ochutnávku" alespoň několik fotografií - první ze slavnostního pokřtění známek za přítomnosti členů Divadla Járy Cimrmana, ministra vnitra České republiky pana Milana Chovance (3. zprava), ředitele státního podniku Česká pošta pana Martina Elkána (2. zprava), a ředitele odboru známkové tvorby státního podniku Česká pošta pana ing. Břetislava Janíka (1. zprava).


Po slavnostním křtu následovala autogramiáda a soudě podle zveřejněných fotografií zájem o podpisy překvapil i samotné účastníky. Inu z Járy Cimrmana se za několik desítek let stal nepřehlédnutelný kulturní fenomén...


Logickou součástí celé akce byla i vlastní výstava, tentokrát doplněná i trojrozměrným exponátem - vozem c. a k. polní pošty z období první světové války.


Dalších několik desítek fotografií z celé akce najdete na výše zmíněných webových stránkách Klubu filatelistů 00-15 Praha, odkaz zde.






Aktuální tiskový servis společnosti NEWSPHILA. V souvislosti s vydáním kruhových "vlastních známek" státního podniku Česká pošta v listopadu roku 2014 jsme na stránkách blogu NEWSPHILA zveřejnili následující texty:




_____________________________



Celobarevný „KATALOG vlastních známek Česká republika (2012-2015)“ na 290 stranách kompletně popisuje veškeré vydané známky, včetně 490 vyobrazení, 923 cenových záznamů a 18 tabulek. Cena katalogu je 499,00 CZK.

Nový katalog objednávejte na e-mailové adrese: 


Katalog je zasílán v protinárazové obálce doporučeným (R-) dopisem prostřednictvím státního podniku Česká pošta. K ceně je připočítávána částka za poštovné ve výši 47,00 CZK. V případě požadavku na zaslání dobírkou, je příplatek k poštovnému ve výši 49,00 CZK. Zásilka je vždy filatelisticky frankována.




Žádné komentáře:

Okomentovat