Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/05/24

ČESKO (Plzeň) - Výstava "Lidové kroje..." v pátek skončí

Ještě do pátku tohoto týdne mají všichni zájemci možnost shlédnout výstavu "Lidové kroje na poštovních známkách a dalších sběratelských filatelistických materiálech", kterou naleznou v prostorách vstupní haly budovy Českého rozhlasu v Plzni (náměstí Míru 10).


Zajímavou tečkou za celou výstavou je dnešní oznámení státního podniku Česká pošta o vydání příležitostného tisku (tzv. černotisku) pro 2. česko-slovenskou filatelistickou výstavu ve Žďáru nad Sázavou. Je jím podklad pro známku České republiky z roku 2000, která připomínala vydání známky z roku 1938 s motivem prezidenta Masaryka s děvčátkem v kyjovském kroji. Tedy motiv, který provázel celou naší výstavu v Českém rozhlasu v Plzni.


Příležitostný tisk bude vydán 2. června 2016 a bude součástí výstavního katalogu. Předpokládaný náklad je 1.400 až 1.500 kusů (zatím nebyl vydavatelem zveřejněn).

Žádné komentáře:

Okomentovat