Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2016/07/01

ČESKO - Dvě nové známky v emisním plánu

Poštovní správa České republiky vydá v letošním roce dvě příležitostné poštovní známky, které byly do emisního plánu zařazeny dodatečně, na základě vydání emise "WORLD HERITAGE — CZECH REPUBLIC (UNESCO)" poštovní správou Spojených národů (OSN).

Emise "Světové dědictví (vydání na společné téma)" vyjde ve středu 7. září 2016 (den před vydáním OSN) a bude obsahovat dvě příležitostné poštovní známky.  

Lednicko-valtický areál. Shora: Zámek Lednice, Rendez-vous, Minaret, Apolonův chrám, Kolonáda na Reisně, Svatý Hubert, Tři grácie. Autor fotografií: Martin Vavřík, zdroj: wikipedie.

První - nominální hodnoty 16,00 CZK (tuzemské výplatné, standardní dopis do 50 gramů) - s námětem Lednicko-valtického areálu, druhá - nominální hodnoty 27.00 CZK (výplatné do zahraničí - obyčejná zásilka do 50 gramů, do Evropy prioritně, do Zámoří ekonomicky) - s námětem Prahy. 

Pohled ze staroměstské věže na Malou Stranu a Hradčany. Autor fotografií: Escet Co., Ltd., zdroj: wikipedie.

Obě poštovní známky budou tištěny ofsetem, ke každé bude vydána i obálka prvního dne vydání (FDC).

Žádné komentáře:

Okomentovat